Ανάληψη ελέγχου του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο: Ο απόλυτος οδηγός για το πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Δημιουργήθηκε 25 Φεβρουαρίου, 2024
Διαγραφή λογαριασμού Facebook

Εισαγωγή στο διαδικτυακό απόρρητο και η σημασία της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, οι προσωπικές μας πληροφορίες είναι κάτι περισσότερο από απλά δεδομένα. είναι το νόμισμα του Διαδικτύου. Η προστασία αυτών των πληροφοριών είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Κάθε κλικ, επισήμανση "μου αρέσει" και κοινοποίηση συμβάλλει στο ψηφιακό αποτύπωμα που αφήνουμε πίσω μας, ένα αποτύπωμα που συχνά χρησιμοποιείται για εμπορικό κέρδος ή κακόβουλη πρόθεση. Οι πολιτικές απορρήτου των κολοσσών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ελέγχονται συχνά και γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η ευθύνη για την προστασία των διαδικτυακών μας ταυτοτήτων βαρύνει εμάς ως άτομα. Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό, ρωτάτε; Οι κίνδυνοι ποικίλλουν από κλοπή ταυτότητας έως χρήση προσωπικών δεδομένων χωρίς συναίνεση και οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές. Αυτή η συνειδητοποίηση έχει ωθήσει πολλούς να ξανασκεφτούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο και να αξιολογήσουν την αναγκαιότητα διάφορων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων το Facebook βρίσκεται συχνά στην πρώτη γραμμή. Η πλατφόρμα που κάποτε μας συνέδεε με φίλους και οικογένεια, μας έκανε επίσης ευάλωτους σε παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Για όσους σκέφτονται να μειώσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα, η κατανόηση της πολυπλοκότητας του διαδικτυακού απορρήτου είναι το πρώτο βήμα. Περιλαμβάνει την αναγνώριση των πιθανών κινδύνων και τη γνώση των μέτρων που έχουμε στη διάθεσή μας για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων. Αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του διαδικτυακού μας απορρήτου, όχι μόνο προστατεύουμε τις προσωπικές μας πληροφορίες αλλά και ανακτούμε την αυτονομία μας στην ψηφιακή σφαίρα.

Κατανόηση των λόγων για τη διαγραφή ενός λογαριασμού Facebook

Ενώ το Facebook υπήρξε ένα επαναστατικό εργαλείο συνδεσιμότητας, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κανείς να επιλέξει να απενεργοποιήσει ή να διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό του. Οι ανησυχίες για το απόρρητο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. η πλατφόρμα έχει εμπλακεί σε πολυάριθμες παραβιάσεις δεδομένων και σκάνδαλα, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών των χρηστών. Το αίσθημα της συνεχούς παρακολούθησης και ο φόβος της χρήσης προσωπικών δεδομένων χωρίς ρητή άδεια είναι θεμιτό και διαδεδομένο.

Ένας άλλος επιτακτικός λόγος είναι η επιθυμία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ο υπερβολικός χρόνος που αφιερώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Facebook, έχει συνδεθεί με διάφορα θέματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης. Η ατελείωτη κύλιση στο επιμελημένο περιεχόμενο και η πίεση να παρουσιάσουμε μια τέλεια ζωή μπορεί να είναι ψυχικά εξουθενωτική. Μια ψηφιακή αποτοξίνωση με τη διαγραφή ενός λογαριασμού στο Facebook μπορεί να προσφέρει ένα τόσο απαραίτητο διάλειμμα από τον συνεχή θόρυβο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, ορισμένοι χρήστες μπορεί απλώς να ξεπεράσουν την πλατφόρμα. Καθώς η ζωή μας εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που κάποτε ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διατήρηση της επαφής μπορεί να γίνει μια παρωχημένη υπηρεσία που δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντά μας ή δεν ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η κατανόηση του γιατί κάποιος θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Facebook είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη μιας τεκμηριωμένης απόφασης.

Βήματα για τη διαγραφή ενός λογαριασμού Facebook σε έναν υπολογιστή

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι μια σημαντική απόφαση και πρέπει να ληφθεί με πλήρη κατανόηση της διαδικασίας. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, τα βήματα για την οριστική διαγραφή του λογαριασμού σας είναι απλά, αν και αμετάκλητα. Πριν συνεχίσετε, συνιστάται να κάνετε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας στο Facebook, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες, επαφές και αναρτήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει από το μενού "Ρυθμίσεις" στην ενότητα "Οι πληροφορίες σας στο Facebook".

Αφού εξασφαλίσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας, μεταβείτε στο μενού "Ρυθμίσεις" και κάντε κλικ στο "Οι πληροφορίες σας στο Facebook". Εδώ, θα βρείτε την επιλογή "Απενεργοποίηση ή διαγραφή του λογαριασμού σας". Επιλέξτε "Οριστική Διαγραφή λογαριασμού" και το Facebook θα σας ζητήσει μια τελική επιβεβαίωση. Είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσετε ότι μόλις επιβεβαιωθεί, η διαδικασία θα ξεκινήσει και, μετά από περίοδο χάριτος 30 ημερών, ο λογαριασμός σας και όλα τα σχετικά δεδομένα θα είναι μη ανακτήσιμα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χάριτος, έχετε την επιλογή να ακυρώσετε τη διαγραφή εάν αλλάξετε γνώμη. Ωστόσο, εάν παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας, αποφύγετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό για να διασφαλίσετε την πλήρη κατάργησή του. Μετά την πάροδο των 30 ημερών, ο λογαριασμός σας στο Facebook θα πάψει να υπάρχει, και μαζί με αυτό, ένα μέρος του ψηφιακού σας αποτυπώματος.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τη διαγραφή λογαριασμού Facebook σε φορητή συσκευή

Εάν είστε πιο διατεθειμένοι να διαχειρίζεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω μιας κινητής συσκευής, τα βήματα για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook διαφέρουν ελαφρώς από την έκδοση για υπολογιστές, αλλά παραμένουν απλά. Πριν ξεκινήσετε τη διαγραφή, θυμηθείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων σας στο Facebook μέσω της επιλογής "Ρυθμίσεις & Απόρρητο" της εφαρμογής. Αυτό διασφαλίζει ότι θα διατηρήσετε την πρόσβαση στα ψηφιακά σας αναμνηστικά ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαγραφής, πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις "Ρυθμίσεις & Απόρρητο" και επιλέξτε "Ρυθμίσεις". Εδώ, θα βρείτε την ενότητα με τίτλο "Οι πληροφορίες σας στο Facebook". Σε αυτήν την ενότητα, θα είναι ορατή η επιλογή "Απενεργοποίηση ή διαγραφή του λογαριασμού σας". Επιλέξτε "Μόνιμη διαγραφή λογαριασμού" και, στη συνέχεια, συνεχίστε στο "Διαγραφή λογαριασμού". Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να επιβεβαιώσετε αυτήν την ενέργεια.

Όπως και με τη διαδικασία επιτραπέζιου υπολογιστή, ισχύει μια περίοδος χάριτος 30 ημερών, κατά την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε το αίτημα διαγραφής. Αποφύγετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να βεβαιωθείτε ότι θα διαγραφεί οριστικά. Μετά από αυτό το διάστημα, οι δεσμοί σας με την πλατφόρμα του Facebook θα κοπούν και ο λογαριασμός σας θα ανήκει στο παρελθόν.

Εναλλακτικές λύσεις για τη διαγραφή λογαριασμού Facebook

Προτού προχωρήσετε και διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, εξετάστε τις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να προσφέρουν συμβιβασμό μεταξύ της παραμονής ενεργού στην πλατφόρμα και της προστασίας του απορρήτου σας. Μια τέτοια επιλογή είναι η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, η οποία απενεργοποιεί προσωρινά το προφίλ σας και αφαιρεί το όνομα και τις φωτογραφίες σας από τα περισσότερα πράγματα που έχετε μοιραστεί. Η απενεργοποίηση σάς επιτρέπει να διατηρείτε τις πληροφορίες σας στην πλατφόρμα και να ενεργοποιείτε ξανά τον λογαριασμό σας εάν επιλέξετε να επιστρέψετε.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να ενισχύσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Το Facebook προσφέρει μια σειρά επιλογών για να ελέγχετε ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας, ποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και ποιος μπορεί να σας αναζητήσει. Προσαρμόζοντας αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να μειώσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο και να περιορίσετε τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που είναι προσβάσιμες σε άλλους.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε απλώς να μειώσετε τη χρήση και τον όγκο των πληροφοριών που μοιράζεστε στο Facebook. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κατάργηση σελίδων, την αποχώρηση από ομάδες ή την απομάκρυνση φίλων ατόμων που δεν ευθυγραμμίζονται με τους τρέχοντες κοινωνικούς κύκλους ή τα ενδιαφέροντά σας. Με την επιμέλεια ενός πιο ιδιωτικού και ελεγχόμενου περιβάλλοντος, μπορείτε να μειώσετε τους κινδύνους απορρήτου, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη συνδεσιμότητα που παρέχει το Facebook.

Πρόσθετα βήματα που πρέπει να κάνετε μετά τη διαγραφή ενός λογαριασμού Facebook για ενισχυμένο διαδικτυακό απόρρητο

Μόλις διαγραφεί ο λογαριασμός σας στο Facebook, το ταξίδι σας προς το βελτιωμένο απόρρητο στο διαδίκτυο δεν τελειώνει εκεί. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το ψηφιακό σας αποτύπωμα είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Ξεκινήστε ελέγχοντας την παρουσία σας στο διαδίκτυο σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ιστότοπους. Εάν υπάρχουν παλιοί λογαριασμοί που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, σκεφτείτε να τους διαγράψετε ή να τους απενεργοποιήσετε επίσης.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν λειτουργίες απορρήτου που μπορούν να αποκλείσουν τους ιχνηλάτες και να διαγράψουν το ιστορικό περιήγησής σας. Προσαρμόστε αυτές τις ρυθμίσεις σε ένα επίπεδο με το οποίο αισθάνεστε άνετα και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανές αναζήτησης και προγράμματα περιήγησης που εστιάζουν στο απόρρητο για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

Τέλος, να έχετε υπόψη σας τις πληροφορίες που μοιράζεστε στο διαδίκτυο στο μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία που αποκαλύπτετε σε φόρουμ, ηλεκτρονικά καταστήματα και νέους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο τακτικός έλεγχος και η ενημέρωση των ρυθμίσεων απορρήτου σας σε αυτές τις πλατφόρμες μπορεί να αποτρέψει την ανεπιθύμητη κοινή χρήση των δεδομένων σας. Θυμηθείτε, κάθε πληροφορία που μοιράζεστε συμβάλλει στην εμφάνιση της διαδικτυακής σας προσωπικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάχρηση σε λάθος χέρια.

Διαγραφή λογαριασμού Facebook 2

Συνήθεις προκλήσεις και συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων κατά τη διαγραφή ενός λογαριασμού Facebook

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook θα πρέπει να είναι μια απλή διαδικασία, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε εμπόδια στην πορεία. Μια πρόκληση μπορεί να είναι να ξεχάσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, τα οποία μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ανάκτησης κωδικού πρόσβασης του Facebook. Εάν δεν μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας με τις τυπικές μεθόδους, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Facebook για βοήθεια.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι η αδυναμία διαγραφής του λογαριασμού επειδή είναι συνδεδεμένος με άλλες υπηρεσίες ή εφαρμογές. Πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, βεβαιωθείτε ότι τον αποσυνδέσατε από τυχόν συνδέσεις τρίτων, καθώς αυτό θα μπορούσε να διαταράξει την πρόσβασή σας σε άλλες υπηρεσίες. Ομοίως, εάν διαχειρίζεστε σελίδες ή ομάδες στο Facebook, ορίστε έναν νέο διαχειριστή ή διαγράψτε τις εάν δεν χρειάζονται πλέον.

Μια λιγότερο συνηθισμένη αλλά πιθανή πρόκληση είναι η καθυστέρηση στη διαδικασία διαγραφής. Το Facebook μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από την περίοδο χάριτος των 30 ημερών για την πλήρη κατάργηση του λογαριασμού σας λόγω τεχνικών προβλημάτων. Εάν συμβεί αυτό, η υπομονή είναι το κλειδί. Ωστόσο, εάν η καθυστέρηση παραταθεί, η επικοινωνία με το Facebook για διευκρίνιση θα ήταν μια σοφή κίνηση.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαγραφή λογαριασμού Facebook

Καθώς εξετάζετε εάν η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι η σωστή επιλογή, μπορεί να έχετε μερικές ερωτήσεις. Εδώ είναι μερικά από αυτά που ρωτούν συχνά:

Τι συμβαίνει με τα μηνύματα που έχω στείλει μετά τη διαγραφή του λογαριασμού μου; Τα μηνύματα που έχετε στείλει σε φίλους θα παραμείνουν ορατά σε αυτούς ακόμη και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.
Μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά τον λογαριασμό μου αφού τον έχω διαγράψει; Μόλις παρέλθει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών και ο λογαριασμός σας διαγραφεί οριστικά, δεν μπορεί να ανακτηθεί ή να επανενεργοποιηθεί.
Η διαγραφή του λογαριασμού μου στο Facebook θα αφαιρέσει όλες τις πληροφορίες μου από το διαδίκτυο; Η διαγραφή του λογαριασμού σας θα αφαιρέσει το προφίλ και το περιεχόμενό σας από το Facebook, αλλά οι πληροφορίες που μοιράζεστε με άλλους χρήστες ή τα δεδομένα που συλλέγονται από εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να εξακολουθούν να υπάρχουν αλλού στο διαδίκτυο.
Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι όλα τα δεδομένα μου θα διαγραφούν από το Facebook; Το Facebook θα πρέπει να διαγράψει όλα τα δεδομένα σας μετά την ολοκλήρωση της διαγραφής του λογαριασμού, αλλά μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη των στοιχείων σας εκ των προτέρων για τα αρχεία σας.

Πόροι και εργαλεία για τη διαχείριση του απορρήτου στο Διαδίκτυο πέρα από το Facebook

Πέρα από τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook, υπάρχουν πολλοί πόροι και εργαλεία διαθέσιμα για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης όπως το Privacy Badger και το uBlock Origin μπορούν να αποτρέψουν την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας από τους ιχνηλάτες. Οι ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Signal ή το Telegram, προσφέρουν κρυπτογραφημένη επικοινωνία, διατηρώντας τις συνομιλίες σας ιδιωτικές.

Για μια βαθύτερη κατανόηση του διαδικτυακού απορρήτου, οργανισμοί όπως το Electronic Frontier Foundation (EFF) παρέχουν εκπαιδευτικούς πόρους και υποστηρίζουν το απόρρητο των χρηστών. Επιπλέον, η χρήση εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) μπορεί να κρύψει τη δραστηριότητα και την τοποθεσία σας στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας περαιτέρω την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Συμπέρασμα: Ανάληψη ελέγχου του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο και λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων

Το να κάνετε το βήμα για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Facebook είναι μια σημαντική κίνηση προς την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί με πλήρη κατανόηση των επιπτώσεων και των βημάτων που εμπλέκονται. Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, είστε εξοπλισμένοι με τις γνώσεις για να πλοηγηθείτε στη διαδικασία διαγραφής, είτε σε υπολογιστή είτε σε φορητή συσκευή, και γνωρίζετε τις εναλλακτικές λύσεις και τα πρόσθετα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να διατηρήσετε το απόρρητό σας.

Θυμηθείτε, η διαχείριση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο είναι μια συνεχής διαδικασία που εκτείνεται πέρα από μια ενιαία πλατφόρμα. Μείνετε ενημερωμένοι, χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα εργαλεία και φροντίστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο, ανακτάτε τον έλεγχο της ψηφιακής σας ζωής και διασφαλίζετε το σεβασμό και την προστασία του απορρήτου σας.

Καθώς συνεχίζετε το ταξίδι σας προς μια πιο ιδιωτική διαδικτυακή εμπειρία, θυμηθείτε να ελέγχετε τακτικά τις πρακτικές απορρήτου σας και να τις προσαρμόζετε όπως απαιτείται. Είναι ένα δυναμικό τοπίο, αλλά με τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία, μπορείτε να το περιηγηθείτε με σιγουριά.

  • Facebook
  • 25 Φεβρουαρίου, 2024

Για να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις.
Από εκεί, κάντε κλικ στο "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Απενεργοποίηση και διαγραφή".
Επιλέξτε "Διαγραφή λογαριασμού" και ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
Το Facebook θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να ολοκληρώσετε έναν έλεγχο ασφαλείας.
Μόλις επιβεβαιωθεί, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί αμέσως και μετά από περίοδο χάριτος 30 ημερών, θα διαγραφεί οριστικά μαζί με όλα τα δεδομένα σας.

Όταν διαγράφετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, το Facebook σάς δίνει μια περίοδο χάριτος 30 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε και να ακυρώσετε το αίτημα διαγραφής εάν αλλάξετε γνώμη.
Μετά την περίοδο χάριτος των 30 ημερών, ο λογαριασμός σας και όλα τα σχετικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων, φωτογραφιών, βίντεο και μηνυμάτων, θα διαγραφούν οριστικά από τους διακομιστές του Facebook.
Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες πληροφορίες, όπως μηνύματα που έχετε στείλει σε άλλους χρήστες, ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι ορατές σε αυτούς ακόμη και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Ναι, το Facebook σάς επιτρέπει να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας πριν διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας.
Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Λήψη των πληροφοριών σας".
Μπορείτε να επιλέξετε τους συγκεκριμένους τύπους δεδομένων που θέλετε να κατεβάσετε, όπως αναρτήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και άλλα.
Στη συνέχεια, το Facebook θα συγκεντρώσει τα δεδομένα σας σε ένα αρχείο με δυνατότητα λήψης, το οποίο μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που έχετε.
Μόλις το αρχείο είναι έτοιμο, το Facebook θα σας ειδοποιήσει και μπορείτε να το κατεβάσετε στη συσκευή σας για φύλαξη.