Οδηγός βήμα προς βήμα: Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook

Δημιουργήθηκε 7 Μαρτίου, 2024
Αλλαγή ονόματος στο Facebook 1

Εισαγωγή στην αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook Η αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά υπάρχουν περισσότερα από όσα φαίνονται στο μάτι. Είτε παντρευτήκατε πρόσφατα, αλλάξατε νομική αλλαγή ονόματος ή απλά έχετε διάθεση για μια νέα διαδικτυακή ταυτότητα, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις αποχρώσεις του τρόπου προσαρμογής του ψευδώνυμού σας σε αυτήν την κοινωνική πλατφόρμα. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα σας καθοδηγήσω σε κάθε βήμα της διαδικασίας, διασφαλίζοντας ότι η μετάβασή σας σε ένα νέο όνομα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Το Facebook, ως πλατφόρμα, έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, αποτελώντας μια ψηφιακή αντανάκλαση των ταυτοτήτων και των αλληλεπιδράσεών μας στην πραγματική ζωή. Ως εκ τούτου, αποδίδει μεγάλη σημασία στην αυθεντική αναπαράσταση, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση του πραγματικού σας ονόματος. Αυτή η πολιτική είναι που κάνει τη διαδικασία αλλαγής του ονόματός σας στο Facebook λίγο πιο εμπλοκή από ό,τι σε άλλες πλατφόρμες. Δεν πρόκειται απλώς για την ανταλλαγή ενός ονόματος χρήστη - είναι για την ενημέρωση της ταυτότητάς σας. Είτε το κάνετε αυτό για πρώτη φορά είτε χρειάζεστε μια ανανέωση, αυτό το άρθρο θα χρησιμεύσει ως το βασικό σας εγχειρίδιο. Θα εμβαθύνω στις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων που εφαρμόζει το Facebook για τα ονόματα, του τρόπου πλοήγησης στις ρυθμίσεις αλλαγής ονόματος σε διαφορετικές συσκευές και ακόμη και αντιμετώπισης ορισμένων κοινών προβλημάτων που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην πορεία. Ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι για να ανακαλύψουμε ξανά την προσωπικότητά σας στο Facebook.

Μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook;

Πριν βουτήξουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα, ας απαντήσουμε σε ένα θεμελιώδες ερώτημα: Μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook; Η απάντηση είναι ναι, αλλά με ορισμένες προϋποθέσεις. Το Facebook σάς επιτρέπει να αλλάξετε το όνομά σας, αλλά έχει μια αυστηρή πολιτική για την αποφυγή κατάχρησης αυτής της δυνατότητας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύμβολα, αριθμούς, ασυνήθιστη χρήση κεφαλαίων, χαρακτήρες από πολλές γλώσσες, τίτλους οποιουδήποτε είδους ή οτιδήποτε υποδηλωτικό ή προσβλητικό.

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας μόνο μία φορά κάθε 60 ημέρες. Αυτός ο περιορισμός ισχύει για να αποτρέψει τη σύγχυση μεταξύ των φίλων σας και να αποθαρρύνει τις δόλιες δραστηριότητες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θα πρέπει να τηρείτε το όνομα που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή ζωή, καθώς το Facebook μπορεί να σας ζητήσει να παράσχετε ταυτότητα για να το επαληθεύσετε.

Έτσι, ενώ έχετε την ευελιξία να αλλάξετε το όνομά σας, δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει από ιδιοτροπία. Το όνομα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι ένα με το οποίο νιώθετε άνετα για τουλάχιστον τους επόμενους δύο μήνες και είναι μια γνήσια αντανάκλαση της ταυτότητάς σας.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή

Η αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook από υπολογιστή είναι μια απλή διαδικασία, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθείτε σωστά τα βήματα. Αρχικά, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε "Ρυθμίσεις & Απόρρητο" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις".

Μόλις μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις, θα δείτε μια ποικιλία επιλογών στην αριστερή πλευρά. Κάντε κλικ στο "Προσωπικά στοιχεία", το οποίο θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου εμφανίζεται το τρέχον όνομά σας. Δίπλα στο όνομά σας, θα βρείτε ένα κουμπί "Επεξεργασία" - κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής ονόματος.

Εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε το νέο σας όνομα, μεσαίο (προαιρετικό) και επώνυμό σας. Το Facebook παρέχει επίσης ένα πεδίο για ένα εναλλακτικό όνομα, όπως ένα πατρικό όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο μπορεί να συμπεριληφθεί στο προφίλ σας σε παρένθεση μετά το κύριο όνομά σας. Αφού συμπληρώσετε το όνομα που επιθυμείτε, κάντε κλικ στο κουμπί «Έλεγχος αλλαγής», εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση αλλαγών». Το νέο σας όνομα θα υποβληθεί τώρα για έλεγχο από το Facebook.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Facebook για κινητά

Εάν είστε πιο διατεθειμένοι να χρησιμοποιείτε το Facebook εν κινήσει, η εφαρμογή για κινητά προσφέρει έναν βολικό τρόπο να αλλάξετε και το όνομά σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο smartphone ή το tablet σας και πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Ρυθμίσεις & Απόρρητο» και μετά επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

Στην ενότητα "Ρυθμίσεις λογαριασμού", πατήστε "Προσωπικά στοιχεία", ακολουθούμενη από "Όνομα". Αυτό θα σας οδηγήσει στην ίδια σελίδα επεξεργασίας που θα βλέπατε στον υπολογιστή. Εισαγάγετε το όνομα, το μεσαίο και το επώνυμό σας που θέλετε και προσθέστε ένα εναλλακτικό όνομα εάν θέλετε.

Αφού εισαγάγετε το νέο σας όνομα, πατήστε το κουμπί "Επισκόπηση αλλαγής". Επιλέξτε πώς θα εμφανίζεται το όνομά σας από τις επιλογές που παρέχονται, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, πατήστε "Αποθήκευση αλλαγών". Όπως και στην έκδοση για υπολογιστές, το αίτημα αλλαγής του ονόματός σας θα σταλεί στο Facebook για έγκριση.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook σε ένα iPhone

Για τους χρήστες iPhone, η διαδικασία αλλαγής του ονόματός σας στο Facebook είναι παρόμοια με αυτή των γενικών οδηγιών εφαρμογής για κινητά, αλλά είναι προσαρμοσμένη στη διεπαφή iOS. Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας και πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην κάτω δεξιά γωνία για πρόσβαση στο κύριο μενού. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το "Ρυθμίσεις & Απόρρητο", μετά αγγίξτε το και επιλέξτε "Ρυθμίσεις".

Στη συνέχεια, βρείτε την ενότητα "Ρυθμίσεις λογαριασμού" και επιλέξτε "Προσωπικά στοιχεία". Τώρα, πατήστε στο "Όνομα" για πρόσβαση στο πεδίο επεξεργασίας ονόματος. Εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε το νέο σας όνομα, μεσαίο και επίθετο. Θυμηθείτε ότι εάν θέλετε να συμπεριλάβετε ένα εναλλακτικό όνομα, μπορεί να γίνει και σε αυτήν την ενότητα.

Αφού εισαγάγετε το όνομα που προτιμάτε, πατήστε «Επισκόπηση αλλαγής», επιλέξτε την επιλογή εμφάνισης που σας αρέσει περισσότερο, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για λόγους ασφαλείας και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε πατώντας «Αποθήκευση αλλαγών». Το αίτημά σας θα εξεταστεί από το Facebook προτού δημοσιευτεί το νέο σας όνομα.

Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων κατά την αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook

Μερικές φορές, η αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα όπως μηνύματα σφάλματος, αδυναμία αλλαγής του ονόματός σας παρόλο που έχουν περάσει περισσότερες από 60 ημέρες ή απόρριψη του αιτήματος αλλαγής του ονόματός σας. Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος, βεβαιωθείτε ότι το όνομα που επιθυμείτε δεν περιέχει κανένα από τα απαγορευμένα σύμβολα, αριθμούς ή χαρακτήρες. Επίσης, ελέγξτε ότι συμμορφώνεται με τα πρότυπα ονομάτων του Facebook, καθώς δεν θα επιτρέψουν ονόματα που περιλαμβάνουν φράσεις ή λέξεις που μπορεί να είναι προσβλητικές.

Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 60 ημέρες από την τελευταία σας αλλαγή, ελέγξτε ξανά την ημερομηνία αλλαγής του επωνύμου σας στην ενότητα "Όνομα" στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Εάν όντως έχει υπερβεί το όριο, δοκιμάστε να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας ή να ενημερώσετε την εφαρμογή Facebook, καθώς ορισμένες φορές τεχνικές δυσλειτουργίες μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

Σε περίπτωση που το αίτημά σας για αλλαγή του ονόματός σας απορριφθεί, το Facebook μπορεί να σας ζητήσει να παράσχετε ταυτότητα για να επιβεβαιώσετε ότι το νέο σας όνομα είναι το αυθεντικό σας όνομα. Αυτό μπορεί να είναι άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή άλλες μορφές επίσημης ταυτότητας. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από το Facebook για να υποβάλετε την ταυτότητά σας και μόλις επαληθευτεί, θα πρέπει να γίνει επεξεργασία της αλλαγής του ονόματός σας.

Αλλαγή ονόματος στο Facebook 2

Σημαντικές σκέψεις όταν αλλάζετε το όνομά σας στο Facebook

Υπάρχουν μερικές σημαντικές σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αποφασίζετε να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook. Αρχικά, σκεφτείτε πώς αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι γνωστοί σας μπορεί να σας γνωρίζουν με το τωρινό σας όνομα και μια ξαφνική αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση. Ίσως είναι καλή ιδέα να δημοσιεύσετε μια ενημέρωση ή να στείλετε μηνύματα σε σημαντικές επαφές για να τους ενημερώσετε για την αλλαγή του ονόματός σας.

Ένα άλλο θέμα είναι ο αντίκτυπος στην επαγγελματική σας ζωή. Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook για δικτύωση ή αναζήτηση εργασίας, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας όνομα ευθυγραμμίζεται με την επαγγελματική σας ταυτότητα και ότι άλλα επαγγελματικά έγγραφα ή προφίλ ενημερώνονται ανάλογα.

Τέλος, εξετάστε τη συχνότητα των αλλαγών σας. Ενώ το Facebook σάς επιτρέπει να αλλάζετε το όνομά σας κάθε 60 ημέρες, η συχνή αλλαγή του ονόματός σας μπορεί να φαίνεται ύποπτη και μπορεί να οδηγήσει στην επισήμανση του λογαριασμού σας για έλεγχο. Επιλέξτε ένα όνομα με το οποίο αισθάνεστε άνετα για το άμεσο μέλλον για να διατηρήσετε τη συνέπεια και την εμπιστοσύνη στις διαδικτυακές σας αλληλεπιδράσεις.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εμφανιστεί το νέο σας όνομα στο Facebook;

Μόλις υποβάλετε το αίτημα αλλαγής του ονόματός σας, μπορεί να αναρωτιέστε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εμφανιστεί το νέο σας όνομα στο Facebook. Συνήθως, η διαδικασία ελέγχου είναι αρκετά γρήγορη και το όνομά σας θα μπορούσε να ενημερωθεί σε μόλις 24 ώρες. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για την πλήρη επεξεργασία της αλλαγής.

Εάν η αλλαγή του ονόματός σας είναι επείγουσα, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε ανάλογα και να κάνετε την αλλαγή πολύ νωρίτερα από το πότε θέλετε να τεθεί σε ισχύ. Να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ελέγχου, το παλιό σας όνομα θα εξακολουθεί να εμφανίζεται, επομένως επικοινωνήστε με τους φίλους ή τις επαγγελματικές σας επαφές εάν υπάρχει οποιαδήποτε χρονικά ευαίσθητη ανάγκη να γνωρίζουν το νέο σας όνομα.

Συμβουλές για την επιλογή νέου ονόματος στο Facebook

Η επιλογή ενός νέου ονόματος στο Facebook μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά είναι σημαντικό να πάρετε μια προσεκτική απόφαση. Πρώτα και κύρια, επιλέξτε ένα όνομα με το οποίο θα είστε ευχαριστημένοι για λίγο, καθώς δεν μπορείτε να το αλλάξετε ξανά για 60 ημέρες. Σκεφτείτε πώς θα γίνει αντιληπτό το όνομά σας από φίλους και επαγγελματικές επαφές. Θα πρέπει να είναι εύκολο να το βρείτε και να το αναγνωρίσετε και θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το όνομα που χρησιμοποιείτε στην καθημερινή σας ζωή.

Εάν αλλάζετε το όνομά σας λόγω γάμου ή διαζυγίου, φροντίστε να ενημερώσετε το όνομά σας σε όλες τις πλατφόρμες και τα νομικά έγγραφα για να εξασφαλίσετε συνέπεια. Για όσους αναζητούν μια νέα αρχή ή ένα rebranding, σκεφτείτε πώς το νέο σας όνομα ευθυγραμμίζεται με την προσωπική ή επαγγελματική εικόνα της επωνυμίας σας.

Πάνω απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας όνομα συμμορφώνεται με τις οδηγίες του Facebook για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα με την αποδοχή της αλλαγής. Το όνομά σας πρέπει να είναι αυθεντικό και απαλλαγμένο από οποιαδήποτε παραπλανητική ή εμπρηστική γλώσσα.

συμπέρασμα

Η αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook είναι μια προσωπική απόφαση και μπορεί να έχει ποικίλες επιπτώσεις στην κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή. Ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα που περιέγραψα, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτήν τη διαδικασία με σιγουριά, είτε χρησιμοποιείτε υπολογιστή, την εφαρμογή Facebook για κινητά ή iPhone.

Λάβετε υπόψη τις σημαντικές σκέψεις και τις συμβουλές που έχω μοιραστεί για να διασφαλίσετε ότι το νέο σας όνομα αντικατοπτρίζει αληθινά την ταυτότητά σας και δεν θα οδηγήσει σε ακούσια σύγχυση ή επιπλοκές. Θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί καθώς το Facebook εξετάζει το αίτημά σας και να είστε προετοιμασμένοι με ταυτοποίηση εάν είναι απαραίτητο.

Η επανεφεύρεση της διαδικτυακής σας ταυτότητας μπορεί να είναι μια αναζωογονητική αρχή σε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Με αυτόν τον οδηγό, ελπίζω να αισθάνεστε ικανοί να κάνετε την αλλαγή απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα. Αγκαλιάστε το νέο σας όνομα και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στο τεράστιο κοινωνικό δίκτυο που είναι το Facebook.

Για να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook, μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις στο προφίλ σας στο Facebook.
Από εκεί, επιλέξτε "Γενικά" και μετά κάντε κλικ στο "Όνομα".
Εισαγάγετε το νέο σας όνομα στα παρεχόμενα πεδία και κάντε κλικ στην επιλογή "Έλεγχος αλλαγής".
Το Facebook θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για λόγους ασφαλείας.
Αφού επιβεβαιώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο "Αποθήκευση αλλαγών" για να ενημερώσετε το όνομά σας.

Ναι, το Facebook έχει ορισμένες οδηγίες και περιορισμούς σχετικά με τις αλλαγές ονομάτων για την αποφυγή κακής χρήσης και τη διατήρηση των κοινοτικών προτύπων.
Το νέο σας όνομα πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα γνησιότητας του Facebook, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιπροσωπεύει την πραγματική σας ταυτότητα.
Το Facebook δεν επιτρέπει ορισμένους τύπους ονομάτων, όπως αυτά που περιέχουν σύμβολα, αριθμούς, ασυνήθιστη χρήση κεφαλαίων ή προσβλητική γλώσσα.
Επιπλέον, ενδέχεται να περιορίζεστε στο πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας στο Facebook.

Η αλλαγή του ονόματός σας στο Facebook δεν θα επηρεάσει τους υπάρχοντες φίλους, τους οπαδούς ή τις συνδέσεις σας.
Ωστόσο, το νέο σας όνομα θα αντικατοπτρίζεται στο προφίλ σας, συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων αναρτήσεων, σχολίων και αλληλεπιδράσεων.
Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε επισημάνει άλλους χρήστες στις αναρτήσεις ή τα σχόλιά σας, η εμπειρία τους μπορεί να επηρεαστεί εάν αλλάξει το όνομά σας.
Είναι μια καλή πρακτική να ενημερώνετε τους φίλους και τις επαφές σας για την αλλαγή του ονόματός σας για να αποφύγετε τη σύγχυση.